ONU și sacii big bag

Transportul mărfurilor periculoase este reglementat pe plan internațional de un grup de experți ai Organizației Națiunilor Unite. Ei au instituit directive pentru prevenirea accidentelor, a vătămărilor și a prejudiciilor și, nu în ultimul rând, pentru protejarea  sănătății publice și prevenirea poluării. Noi, echipa LC Packaging, testăm și proiectăm sacii astfel încât să corespundă tuturor cerințelor ONU în privința sacilor big bag. Această activitate este realizată în propriile laboratoare de testare, fiind ulterior certificată oficial prin repetarea testelor într-o unitate de testare independentă. Rezultatele testelor stau la baza emiterii de către ONU a unui număr unic.13H1Y 13H1Z 13H2Y 13H2Z UN big bag

Sursa: IBE-BVI

Substanțele periculoase sunt clasificate de către Organizația Națiunilor Unite prin acordarea unui număr unic de produs. Aceste numere de produs și clasificările grupelor de ambalaje corespunzătoare lor pot fi găsite în ‘cartea portocalie’.

Grad de periculozitate Grupă de ambalaje Simbol ONU Volum maxim
Mare I X 1,5 m3
Mediu II Y 3 m3
Scăzut III Z 3 m3

Grupa 1 de ambalaje cu simbolul ONU X nu se aplică în cazul sacilor big bag, ci doar sacilor rigizi IBC.
 
Există patru tipuri de saci big bag pentru mărfurile periculoase, fabricați din material plastic țesut:
13H1: țesuți din polipropilenă, fără strat protector și fără căptușeală
13H2: țesuți din polipropilenă, cu strat protector și fără căptușeală
13H3: țesuți din polipropilenă, fără strat protector și cu căptușeală
13H4: țesuți din polipropilenă, cu strat protector și cu căptușeală

Simbolurile de mai jos sunt utilizate pentru greutatea maximă admisă a stivelor sau pentru a indica faptul că suprapunerea nu este permisă.

Niet stapelbare FIBCsMaximaal toelaatbaar stapelgewicht

Un sac big bag certificat ONU este supus următoarelor teste:

Testul de ridicare cu greutate maximă
Sacul big bag  este încărcat cu de șase ori capacitatea maximă.

Testul de cădere
În funcție de grupa de ambalaje, sacul big bag umplut la capacitate maximă este lăsat să cadă de la o înălțime de 80 sau 120 de cm, într-o poziție verticală.

Testul de balansare
În funcție de grupa de ambalaje, sacul big bag umplut la capacitate maximă este balansat de la o înălțime de 80 sau 120 de cm.

Testul de redresare
După ce a fost balansat, sacul big bag umplut la capacitate maximă este ridicat în poziție verticală, folosind una sau două bucle.
  
Testul de rupere
O tăietură de 100 mm este făcută pe o parte a sacului big bag umplut la capacitate maximă. Sacul big bag este apoi umplut cu dublul încărcăturii maxime pentru o perioadă de cel puțin cinci minute. La sfârșit, sacul big bag este suspendat cu încărcătura de lucru în condiții de siguranță pentru încă cinci minute.

Testul de suprapunere
Sacul big bag umplut la capacitate maximă este încărcat cu de 1,8 ori greutatea admisă pe partea superioară a sacului big bag.

Specificații:

  • Confecționat din țesătură netedă sau tubulară
  • Posibilități variate de ridicare disponibile
  • Cod ONU disponibil la cerere
  • Sacii big bag sunt certificați pentru transportul mărfurilor periculoase

Supporting your products

 
© 2019 LC Packaging