Antistatic

Atunci când produsele sunt încărcate sau descărcate , se creează o sarcină electrică. În cazul în care acest lucru s-ar întâmpla într-un mediu inflamabil, ar putea pune viața în pericol. De aceea este vital să luăm toate măsurile posibile pentru a evita această descărcare electrică. Pentru compania LC Packaging, siguranța este pe primul loc. Furnizăm saci big bag (saci mari/saci uriași) special concepuți pentru domenii în care sunt necesare proprietăţi antistatice și care respectă toate cerințele standardului internațional IEC 61340. Vă putem garanta un mediu de lucru sigur doar dacă acești saci sunt utilizați corect, iar reglementările sunt respectate. Clasificările antistatice ale sacilor noștri big bag sunt descrise mai jos.

Tip A:
Sacii flexibili de tip A sunt confecționați dintr-un material care nu are nicio proprietate de protecție împotriva acumulării de electricitate statică. Puteți utiliza acest tip de sac big bag pentru substanțe incombustibile, într-un mediu în care nu sunt prezente gaze inflamabile.

Tip B:
Sacii big bag de tip B, la fel ca și cei de tip A, nu au proprietăți de protecție împotriva acumulării de electricitate statică. Diferența este că materialul din care sunt confecționați are un nivel al tensiunii de străpungere mai scăzut (< 6 kV). Puteți utiliza acest tip de sac big bag pentru substanțe uscate, combustibile, însă nu trebuie să fie prezente gaze inflamabile în zonă.

Tip C:
Sacii big bag sunt confecționați dintr-un material conductor. Conductivitatea este obținută prin împletirea mai multor fire textile conductoare. Diferitele filamente ale firelor textile sunt conectate între ele și se unesc într-un punct de împământare. Trebuie, prin urmare, să legați acest sac big bag permanent la pământ. Puteți utiliza acest tip de sac flexibil pentru substanțe combustibile și în medii unde sunt prezente gaze inflamabile.

Tip D:
Sacii big bag de tip D sunt confecționați dintr-un material antistatic special cu proprietăți permanente de descărcare electrică (descărcare corona). Aceștia nu trebuie legați la pământ. Cu toate acestea, este vital ca persoanele sau obiectele din imediata apropiere să fie complet împământate. Există, totodată, restricții privind umiditatea relativă, scopul fiind acela de utilizare în siguranță a acestui tip de sac. 

Când se utilizează sacii big bag antistatici:

Mărfuri vrac MIE (energia minimă de aprindere) a pulberilor Atmosfera non-inflamabilă Atmosfera explozivă a pulberilor Atmosfera explozivă a gazelor și vaporilor
MIE > 1000 µJ A,B,C,D B,C,D C,D
1000 µJ > MIE 3 µJ B,C,D B,C,D C,D
MIE < 3 µJ C,D C,D C,D

Specificații:

  • Toate dimensiunile disponibile
  • Certificările și rezultatele testelor sunt disponibile la cerere

Supporting your products

 
© 2019 LC Packaging